top of page

Het therapieproces

 

Via gesprekken en wanneer het nodig is door middel van passende werkvormen (zie mijn werkwijze) gaan we op zoek naar ervaringen en gevoelens die vaak onbewust een belangrijke sturende rol in jouw leven zijn gaan innemen. Je leert oude pijn en remmende gedragspatronen te herkennen die als blokkade(s) terug te vinden zijn in jezelf. De kwetsbare en gekwetste kanten in jezelf worden inzichtelijk en voelbaar waardoor de mogelijkheid ontstaat om op een veilige, zachte manier bij de verdrongen en soms verwrongen emoties met (oude) emotionele pijn te komen en deze te verwerken.

Als je energie geblokkeerd is door (oud) trauma of een shock hoef je het trauma niet te herbeleven, dat is niet de bedoeling. In zekere zin doe je dat al doordat het je onbewust beïnvloed. Het enige wat nodig is, is heel voorzichtig, in je eigen tempo bewust contact maken met het gepijnigde innerlijke ‘deel’ in jezelf dat op zoek is naar heelwording en rust.

Stapje voor stapje kijken we samen naar het gekwetste ‘deel’ en maak je voorzichtig contact met de verdrongen pijn, die vaak bestaat uit opgekropt verdriet, boosheid, angst en onmacht. Ik wil graag nogmaals benadrukken dat het trauma zelf niet herbeleeft hoeft te worden.

Wanneer je door je emoties durft heen te gaan, kun je de vastzittende energie vrijmaken waardoor je levensenergie weer kan stromen. De energetische informatie, die in je celgeheugen ligt opgeslagen wordt losgelaten, waarmee het zelfhelend vermogen van je lichaam, ziel en geest in staat wordt gesteld het natuurlijk evenwicht in jezelf te herstellen.

Ben je geïnteresseerd om jezelf spiritueel te ontwikkelen dan groei je verder naar een hogere bewustwording, een geestelijke bewustwording (zie voor informatie de laatste 2 alinea‘s in de tekst ‘meer over de therapie’).

bottom of page