top of page

Het doel van deze therapie

 

Het doel van de therapie is om onderdrukte emoties, verstrikkingen, verkeerde overtuigingen of veroordelingen t.o.v. jezelf vrij te maken, hiertoe is het lichaam een zeer betrouwbaar, soms confronterend, maar altijd een concreet en toetsbaar 'instrument'. Het lichaam liegt niet.

 

Door je lichaam te (her)ontdekken en te beïnvloeden d.m.v. ademhalingsoefeningen, beweging, geluid en bepaalde oefeningen kunnen (onbewuste) energieën en emoties vrijkomen. Chronische lichamelijke en/of psychische klachten kunnen doorbroken worden en eindelijk ‘hun verhaal’ vertellen. Door het inzicht, waar deze oorspronkelijk uit zijn ontstaan en het doorleven van deze emoties, kan de vastzittende energie ontladen.

Het veranderingsproces beoogt in het algemeen een toegenomen innerlijke rust en een positiever zelfbeeld. Er ontstaat ruimte en energie voor nieuwe gevoelens: jouw oorspronkelijke vrije, levendige natuur komt weer tot je beschikking.

Wanneer het je doel is om zicht te krijgen op jouw leven als leerschool en jij je levenservaringen vanuit spiritueel oogpunt wil onderzoeken en geestelijke verder wil ontwikkelen, biedt de therapie tevens mogelijkheden tot verdieping. 

 

bottom of page