top of page

Praktijk informatie

Een sessie duurt gemiddeld 75 minuten en kost € 40,-

De lichaamsgerichte psychotherapie wordt in veel gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering, onder de aanduiding 'alternatieve geneeswijze' of 'alternatieve zorg'.

Vanuit mijn levensovertuiging wil ik voor de sessies niet meer ontvangen dan de zorgverzekeraars vergoeden, over het algemeen is dit € 40,- per sessie.

Overzicht van de vergoedingen 2024 door de zorgverzekeraars>

 

Ik sta vermeld onder de zorgsoort ‘alternatieve zorg’. Bij sommige zorgverzekeraars wordt gevraagd naar naam en adres, ik heb vernomen dat dit soms moeilijkheden geeft. Op postcode 2565 AC en huisnummer 8-b blijkt elke zorgverzekeraar mijn praktijk te kennen.

 

Afspraak annuleren

Het kan voorkomen dat een afspraak geannuleerd moet worden. Dit kan kosteloos gebeuren indien dit 24 uur van te voren aan mij wordt gemeld. 

 

Kwaliteit en registratie

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP, Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie en ben te vinden onder de rubriek Energetic Integration Therapie. Het is een erkende beroepsvereniging die waakt over de kwaliteit van de lichaamsgerichte psychotherapeuten, de opleidingen en de ontwikkelingen in het werk. Er geldt een verplichting voor regelmatige bijscholingen. De kwaliteit van de praktijkvoering wordt getoetst door middel van geregelde visitaties. In de uitvoering van mijn werk ben ik gebonden aan de gedragscode van de beroepsvereniging.

 

Ik ben geregistreerd in het register Stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Tevens ben ik onderhevig aan het tuchtrecht via deze stichting t.w. Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ).

 

​Ten behoeve van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (WKKGZ) ben ik aangesloten bij de coöperatie Complementary Alternative Medicine (CAM Coöperatie).

 

Het kan voorkomen dat je niet tevreden bent over de begeleiding die ik je aanbied. Bespreek je probleem dan tijdig met mij. Rechtstreekse en eerlijke communicatie helpt veel problemen de wereld uit. Heb je dit gedaan, en blijft het probleem naar jouw mening onopgelost, dan kun je een klacht indienen conform het klachtenreglement van de SBLP.

 

Vanwege fraudegevoeligheid staan de AGB-code, de praktijkcode, registratienummer van de SBLP/RBCZ en het BTW-nummer niet meer vermeld op de website. Ik ben ingeschreven bij de KvK nr: 64716791.

 

Logoset keurmerken MvG2021.jpg
bottom of page