Mieke van Gijssel

Persoonlijke informatie

 

Ik ben Mieke van Gijssel(1955) en heb sinds 2003 een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en spirituele ontwikkeling. Ik ben gediplomeerd therapeut.

 

Sinds 1987 heb ik ervaring in het begeleiden van mensen. Komend vanuit de wereld van de gezondheidszorg, arbeid en welzijn, heb ik meerdere hbo-opleidingen gevolgd. In 1999 werd ik geconfronteerd met een groot persoonlijk verlies, waardoor mijn visie op het leven volledig veranderde. Tijdens mijn rouwverwerking kwam ik in aanraking met lichaamswerk en spiritualiteit, er ging een wereld voor mij open!

 

Door deze ervaring ben ik de 4-jarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie gaan volgen (neo-reichiaanse therapie en energetic integration bij Bodymind Opleidingen).

 

Ik ben tevens gecertificeerd in Psychopathologie en Diagnostiek, in Systemisch werken en gecertificeerd in Voeding bij gezondheid en ziekte. Ik volg regelmatig bijscholingen ter ontwikkeling van mijn vakgebied.

 

De ontwikkeling van mijn bewustzijn is een doorgaand proces, ik onderzoek en integreer alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel en geestelijk. Eerder al was ik mij bewust van mijn hooggevoeligheid, rond mijn 40e ontwikkelden zich heldervoelende waarnemingen en ervaringen.

 

Geestelijke bewustwording vormt het doel van mijn leven. Ik volgde de leer van verschillende spirituele leraren. Voor mijn geestelijke groei maakte ik o.a. dankbaar gebruik van de boeken van Rudolf Steiner, Hans Stolp en de lezingen van Joyce Meyer. Jaren later werd ik geleid naar de boeken van de profeet Jakob Lorber (1800-1864). Deze boeken benoem ik omdat ze mijn visie op het leven diepgaand veranderd hebben. De boeken, die eenvoudig te lezen zijn, met name de hoofdwerken ‘de Jeugd van Jezus’ en ‘het Grote Johannes Evangelie’ geven een gedetailleerde beschrijving uit het leven van Jezus tot aan Zijn twaalfde levensjaar en tijdens Zijn driejarige rondwandeling op aarde. De teksten dicteerde de Heer Zelf, door het innerlijk woord aan de profeet Jacob Lorber.

 

Een aantal jaren later werd ik geleid naar de dagteksten ’Hemels Brood’ deze worden eveneens door Goddelijke inspiratie ontvangen, inmiddels zijn er meer dan 7000 dagteksten waarin Jezus Zijn dagelijkse aanwijzigingen geeft. Het is prachtig om te ervaren dat Hij ons ook in deze tijd niet alleen laat en mensen uitkiest om Zijn Woord door te geven. Beide geestelijke bronnen zijn voor mij van grote waarde.

 

De belangrijkste opleiding is voor mij het leven zelf. Ik ben mij bewust geworden dat alles wat het leven mij brengt niet zonder bedoeling is maar onderdeel van een groot leerproces. Mijn crisissen heb ik leren zien als belangrijke levenslessen. Mede hierdoor ben ik gaan begrijpen waar ons leven toe dient, wie wij in oorsprong zijn en hoe waardevol ons leven hier op aarde is. 

 

Meer informatie is te lezen op de websites

hemelsbrood.nllevendhart.nllorber.nl en YouTube.com/Joyce-MeyerNL