Persoonlijke informatie

 

Ik ben Mieke van Gijssel(1955) en heb sinds 2003 een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en spirituele ontwikkeling. Ik ben gediplomeerd therapeut.

 

Sinds 1987 heb ik ervaring in het begeleiden van mensen. Komend vanuit de wereld van de gezondheidszorg, arbeid en welzijn, heb ik meerdere hbo-opleidingen gevolgd. In 1999 werd ik geconfronteerd met een groot persoonlijk verlies, waardoor mijn visie op het leven volledig veranderde. Tijdens mijn rouwverwerking kwam ik in aanraking met lichaamswerk en spiritualiteit, er ging een wereld voor mij open!

 

Door deze ervaring ben ik de 4-jarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie gaan volgen (neo-reichiaanse therapie en energetic integration bij Bodymind Opleidingen).

 

Ik ben tevens gecertificeerd in Psychopathologie en Diagnostiek, in Systemisch werken en gecertificeerd in Voeding bij gezondheid en ziekte. Ik volg regelmatig na- en bijscholingen ter ontwikkeling van mijn vakgebied.

 

De ontwikkeling van mijn bewustzijn is een voortgaand proces, ik onderzoek en integreer alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel en geestelijk. Eerder al was ik mij bewust van mijn hooggevoeligheid, rond mijn 40e ontwikkelden zich heldervoelende waarnemingen en ervaringen.

 

Geestelijke bewustwording vormt het doel van mijn leven. Ik volgde de leer van verschillende spirituele leraren en ben mij verder gaan verdiepen in het esoterische Christendom. Daarbij ga ik er vanuit dat dit een universele levensvisie is die alle religies omvat. Voor mijn geestelijke groei maakte ik ondermeer dankbaar gebruik van de boeken van Rudolf Steiner en Hans Stolp. Later werden en zijn nog steeds mijn belangrijkste Bronnen, de geestelijke boeken van Jakob Lorber met openbaringen, o.a. zijn hoofdwerken ‘de jeugd van Jezus’ en ‘het Grote Johannes Evangelie’, ook wel de spirituele bijbel genoemd, de dagteksten ‘Hemels Brood’ en de lezingen van Joyce Meyer. Zie voor meer info de websites www.hemelsbrood.nl , YouTube.com/Joyce-MeyerNL en www.lorber.nl

 

De belangrijkste opleiding is voor mij het leven zelf. Ik ben mij bewust geworden dat alles wat het leven mij brengt niet zonder bedoeling is maar onderdeel van een groot leerproces. Mijn crisissen heb ik leren zien als belangrijke levenslessen. Mede hierdoor ben ik gaan begrijpen waar ons leven toe dient, wie wij in oorsprong zijn en hoe waardevol ons leven hier op aarde is, het Leven dat ons is gegeven.