top of page
Mieke van Gijssel

Persoonlijke informatie

 

Ik ben Mieke van Gijssel(1955) en heb sinds 2003 een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie en spirituele ontwikkeling. Ik ben gediplomeerd therapeut.

Sinds 1987 heb ik ervaring in het begeleiden van mensen. Komend vanuit de wereld van de gezondheidszorg, arbeid en welzijn, heb ik meerdere hbo-opleidingen gevolgd. In 1999 werd ik geconfronteerd met een groot persoonlijk verlies, waardoor mijn visie op het leven volledig veranderde. Tijdens mijn rouwverwerking kwam ik in aanraking met lichaamswerk en spiritualiteit, er ging een wereld voor mij open! Door deze ervaring ontstond bij mij de wens om mensen te begeleiden in hun ontwikkelings-en bewustwordingsproces. Ik ben de 4-jarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie gaan volgen (neo-reichiaanse therapie en energetic integration bij Bodymind Opleidingen). Ik volg jaarlijks bijscholingen ter ontwikkeling van mijn vakgebied.


De ontwikkeling van mijn bewustzijn is een doorgaand proces, ik onderzoek en integreer alle niveaus; fysiek, mentaal, emotioneel en geestelijk. Eerder al was ik mij bewust van mijn hooggevoeligheid, rond mijn 40e ontwikkelden zich heldervoelende waarnemingen.


Geestelijke bewustwording vormt het doel van mijn leven. Ik volgde de leer van verschillende spirituele leraren. Voor mijn geestelijke groei maakte ik o.a. gebruik van de boeken van Rudolf Steiner, Hans Stolp en de lezingen van Joyce Meyer. Jaren later werd ik geleid naar de boeken van de profeet Jakob Lorber (1800-1864). Onder de geschreven werken, die bijna alle onderwerpen behandelen die voor de mensheid van belang zijn, openbaarde de Heer Zijn stappen tijdens Zijn bediening op aarde. Dit werk, "Het grote evangelie van Johannes", geïnspireerd door de Geest van God, verduidelijkt de Schrift als een directe openbaring van God aan de mensheid. Het heeft mijn visie op het leven, de betekenis en de waarde ervan, diepgaand veranderd. 


Een aantal jaren later werd ik geleid naar de dagteksten ’Hemels Brood’, waarin Jezus Zijn dagelijkse aanwijzigingen geeft voor de mens en zijn welzijn en tevens verduidelijking geeft van Zijn evangelie en levensadviezen, zoals die al eerder door de discipelen in de Bijbel zijn opgeschreven. Deze woorden worden eveneens door Goddelijke inspiratie ontvangen (en zoals altijd bij profetische mededelingen bedient de Heer Zich van de eigen taal van het medium). Het is prachtig om te ervaren dat Hij ons, ook in deze tijd, niet alleen laat en mensen uitkiest om Zijn woord door te geven. Beide geestelijke bronnen zijn voor mij van grote waarde.


De belangrijkste opleiding is voor mij het leven zelf. Ik ben mij bewust geworden dat alles wat het leven mij brengt niet zonder bedoeling is maar onderdeel van een groot leerproces. Mijn crisissen heb ik leren zien als belangrijke levenslessen. Mede hierdoor ben ik gaan begrijpen waar ons leven toe dient, wie wij in oorsprong zijn en hoe waardevol ons leven hier op aarde is. 

 

Meer informatie is te lezen op de websites

hemelsbrood.nllevendhart.nllorber.nl en YouTube.com/Joyce-MeyerNL

 

bottom of page