top of page

Mijn werkwijze

 

De therapie is gericht op het hervinden van balans en heelheid in jezelf, toegelegd op spirituele groei en het ontwikkelen van geestelijke bewustwording.

 

Het is gebruikelijk te starten met een korte kennismaking om nadere informatie uit te wisselen over de reden van je komst, de praktijk en mijn werkwijze. Wanneer we besluiten dat deze therapie voor jou de juiste is, kan hieraan de intake worden gekoppeld. We maken vervolgens een begeleidingsplan en afspraken over de frequentie van de sessies. De totale duur van de therapie is persoonsgebonden. 

 

In de sessies staat veelal het gesprek centraal. Als het voor het proces van belang is maak ik gebruik van methoden uit het Reichiaans lichaamswerk, Bio-energetica, Karakter-analyse, Mindfulness en Gestalttherapie. 

De sessie start gewoonlijk met een korte ademhalingsoefening en/of een ontspanningsoefening of een geleide mindfulness oefening, gericht op het bewust aanwezig zijn in het huidige moment. Aansluitend gaan we in gesprek.

 

Afhankelijk van het proces, onderzoeken we je emotionele en lichamelijke gewaarwordingen of werken we met de Gestallt methode. Je gaat dan niet alleen in gesprek over wat je denkt en vindt, maar ook over wat je voelt, ervaart en wat je waarneemt in je lichaam. Het gaat om gewaarworden. Dit is tevens de basis voor het spirituele gedeelte van de therapie waarin je verder werkt aan zo volledig mogelijke zelfkennis wat van belang is voor het proces van spirituele groei in samenhang met geestelijke bewustwording. 

 

Indien mogelijk werk ik graag in de natuur, ik woon vlakbij de duinen. Een wandelsessie is veelal ontspannend. Je komt letterlijk (weer) in beweging. 

 

De verschillende werkvormen zijn gebaseerd op een holistische werkwijze en benadering. Ik geef therapeutische begeleiding vanuit mijn christelijke levensvisie.

 

bottom of page